2007.03.15. Csütörtök

Nem is tudom, hol kezdjem.Úgy egy hetehallok valami kattogást a motorból.Tegnap próbálkoztam megszüntetni, sikertelenül. KeMa szerint a hengerfejtömítés adta meg magát. /Ide egy kis adalék: amikor megvettem a Pókot, rá egy hétre beleszakadt a gyertyának a menete a hengerfejbe. Nem mertem nekiállni, ezért inkább elvittem szerelőhöz (gondoltam biztos meg tudja csinálni). Tulajdonképpen azért fizettem ki Neki 15000 Ft-ot, hogy elrontsa a kocsim. Akkoriben voltak a karbigondjaim, amit a Club126 segítségével sikerül orvosolni. Na most emiatt a szerelő miatt szívok/ Tehát háromnegyed éve volt cserélve hengerfej tömítés. Most leírom, hogy most mit tapasztaltam szétszedéskor. Alig voltak meghúzva a hengerfejcsavarok, NO rugósalátét, minden áll az olajban... /A "szerelő" furulyagumit is cserélt. Nem tudom hogy csinálta, de az új gumikkal is eresztette az olajat./ De a csúcs az az volt, amikor azt mondta, hogy nem kell utánhúzni a hengerfejnek. Na, Neki hála, mostanra csereéretté vált.
Ma reggel még nem volt olyan vészes hangja a gépnek, de délutánra már iszonyat hangos volt és hallani lehetett, ahogy kifúj. Ma szétszedtem, mindent megpucoltam, holnap már csak össze kell szerelni. Ja, és megcsináltam, hogy a kipuvégem ne oldalra nézzen. Ma ezt sikerült alkotnom. :)

Kommentek

Törölt felhasználó

Alapszabály ha a szerelõ azt mondja hogy minden csavart meghúzott akkor utána az összeset leellenõrzöm!Csak azért mert mert az 1es golfom féltengelyét így hagytam el! Kuplungtárcsa csere után baszta meghúzni a féltengely csavarjait és menetközben leesett a trapézkarra,szerencsére piros lámpánál indulás után történt.Belegondoltam mi lett volna ha 100-120km/h-nál esik le,szal ennyit a szerelõkrõl ;) Aki okosabb akar lenni mint én okuljon a hibámból :)

Tibee

Hát most már én is tudom. Csak valahogy elhittem Neki, mert Õ rendelkezik "papírral".

KeMa

Tibee #3076: Najah, Bánky-s papírral mindent meg szabad csinálni....

Tibee

KeMa #3077:
Az a vicces, hogy itt lakik tõlünk nem messze a szerelõ és mindig várja, hogy mikor viszem hozzá szerelni, de amikor sikerül mercsinálni, akkor meg csak les. :D

Dömi

ÉN simán oda vittem volna a szerelõhöz az autót, majd megcsinálás után benyujtottma volna az alkatrész számlát!

Tibee

Dömi #3080:
Hát, biztos nézett volna nagyot. Most már mindegy. Ez már rég volt. Most már én is meg tudok csinálni rajta ilyensmi munkákat, ha meg nem, akkor úgyis kérdezek a szervízkönyvben. :)

Buszos Petya

Aztakurva :O Ez azért kicsit kemény. Ezek után simán oda lehet menni a szerelõhöz, visszakérni a zsét, plusz elkérni a hengerfejtömítés árát. Hihetetlen, hogy milyen kóklerek vannak.
Az egyik az, hogy, a kispolszkit rühellik, mert valóban dolgozni kell vele, nem csak rádugni a pléjsztésönt, másrészt meg nem rakják össze rendesen, "keleti autóba jó lesz így is" alapon.
Ha meg számonkérsz tõlük ezt meg azt, akkor meg besértõdnek, hogy "nehogymá te ércsé hozzá jobban!"

Ha szerelõhöz kell vinni, akkor csakis az ilyen Csanak és Karcsi bácsi típusú mesterekhez, akik elkötelezett pókosok.

Tibee

Buszos Petya #3082:
Most már így is fogom csinálni. Még mondta is, hogy örüljek, hogy elvállalta. > ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!