2007.06.29. Péntek

Na, én is lusta voltam, csak én nem szerelni, hanem blogot írni, de most bepótlom. :) Naszóval. Mostanában befogtam MiSi-t munkába, hogy legyen pénzem a zöldkártyára meg az új gumikra. Szegény rengeteg vasat és alut cipelt. Persze nem mindig agyonpakolva, hanem többet fordulva. Végülis annyi pénzt sikerült össedolgozni, hogy ki tudtam fizetni a zöldkártyát, tudtam venni négy felnit és négy gumit. Remélem a hétvégén fel is kerülnek majd. Akkor zöldkártya. Hát én is meglepődtem, hogy milyen jól sikerült. Most igazából csak a HC van a fejemben. Arra gyári értéknek 1000-t írtak, az autómon meg 270-et mértek. És meg is dicsérték. Bár, amikor beálltam az udvarba akkor kérdezték, hogy nem lyukas-e a kipuffogom, mert olyan furcsa a hangja. Hát mondom nem lyukas az, hanem sportdob. Hátrament, befogta a végét, ezzel tesztelte, hogy nem fúj-e ki valahol. Utána még mondta is, hogy szép hangja van. A tegnapi napon pedig volt egy kis kocsikázásom Szloviba. Haverokat vittem Zólyom felé. Az utak egész jók. Az itthoniakhoz képest meg aztán nagyon. És rájöttem, hogy a szlovákok tudnak kátyúzni. Tiszta folt meg javítás az út, de érdekes módon egyáltalán nem dobál és nincs szintkülönbség, nem úgy, mint itthon, ahol a javítások néha veszélyesebbek, mint maga a kátyú. Utána hazafelé jövet láttam egy Fiat 131 Mirafiori-t (kockalámpásat) elakadva. Na, mondom akkor vontatunk egyet. A sík terepen és a kisebb emelkedőkkel nem volt gond, de amikor elérkeztem a somoskői nagy emelkedőhöz, ott már nem bírta a kicsim. De így is örült a kocsi tulajdonosa, hogy idáig elvontattam. Abban az autóban valószínűleg eltört az egyik szelep. De már másodszor, mert egyszer, úgy 3-4 hónapja eljátszotta ugyanezt. Amúgy nagyon durva motorja van. 2.0 L, dupla veztengely. El tudnám képzelni egy gyorsulási Pókba. :) :)

Ápdét:

Most voltam kintaz autónál méregetni, erre megint megtréfál. Kaptam egy jobb első defektet. Sebaj, ma úgyis új gumikat kap a kicsim. :)

Ápdét nambör túú:

MEGVANNAK A GUMIK!! Mármint az autóra. Ezer, meg ezer köszönet a fuvarért Cincinlovagnak. :) :)

Kommentek

Törölt felhasználó

rendes tõled, hogy vontattad, bár a kollegalitásnak is vannak határai. Én biztos nem erõltettem volna meg szegény kisautómat. A pók, nem vontatásra kitalált autó:(.
(Lásd Tomsy történetét, Jászberény - Eger szakaszon).

Tibee

Bikádi Gábor #5356:
Síkon minden gond nélkül vitte. Kettesben lazán ment. Az emelkedõt azért nem is erõltettem. Mondtam a fickónak, hogy bocsi, de elfáradtak a lovak. De szegény Fiatot nagyon sajnáltam, mert most lett fényezve meg lakatolva nam is olyan régen, ráadásul a nem rég megejtett hengerfej felújítás, erre megint eltör egy szelepet. :(

Törölt felhasználó

Sokszor nem is értem, hogy pókot miért vizsgáztatnak le horogra. Ez a típusú kocsi nem erre való. Sokmindenre jó, de erre pont nem :) .

Tibee

Bikádi Gábor #5358:
Én tudom. Példaul barom jó hátulról ért ütközés esetén. :D :D :D

Lajoska

Tibee #5359:
Igen, a Favoriton is hasznos volt...

VadMacs

Tibee #5357:
Bikádi Gábor #5356:
hát én a légessel akkoris keresztülhúztam a bakony hegyei között a másik pókot, több mint 90Km volt a táv (Veszprém - Gyõr). Ha jött az emelkedõ, hát visszaváltottam. Mondjuk ilyesfajta vontatgatáshhoz nem árt ha valami együttmûködõ ember ül a vontatott jármûben (bónusz ha nem nõ a delikvens :D ).

Törölt felhasználó

Tibee #5359:
vazze, tudni kell vezetni... ;)
Lajoska #5366:
Az favorit... ;)
VadMacs #5369:
basszus, Te nagyon bátor ember vagy. :)

nyuszy

Bikádi Gábor #5371:
"vazze, tudni kell vezetni... "
Te tudsz vezetni egy mögötted jövõ kocsit? :O

Törölt felhasználó

nyuszy #5373:
tök mindegy, hogy van-e horog, vagy nincs, a póknál.
ugyanúgy összetörik, mert viszonylag gyenge anyagból van. rosszabb esetben, még a vonóhorgot is keresheted a motortérben... ;)
nem, nem tudom vezetni a mögöttem lévõ kocsit. De kellõ távolságot szinte bármikor tudok tõle tartani, illetve kis odafigyeléssel nem kell hírtelen fékezésre kényszerítenem senkit sem...persze véletlenek mindég vannak....

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!