2009.10.11. Vasárnap

No hát akkor. Elég sok minden történt mostanság. :) Rászántam magam, és rendet raktam a garázsban, hogy beférjen végre az egész flotta. :) Igaz, ráment egy hétvégém, de megérte. :) Bent vigyorog a Zsiguli, a Polski, a Babetta, és a Pancsi is. :)
Volt olajcsere is. Elég sokat megy mostanság a kicsi kocsi, ezért gyorsan beleszaladt 7300 km. És akkor jött az olajcsere, plusz szűrőtisztítás. Shell Helix 15w 40-et kapott. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg olyan jól tisztítja-e az olajteret, mint ahogy mondják. :)
Voltunk mi is Visegrádon a nyárbúcsúztató túrán. :) Nagyon jól éreztük magunkat, a kicsi kocsi is szépen viselkedett. Aznap lett tesztelve a fék, mert voltak vele gondok, de akkor szépen újra összeállt a rendszer. :) Azóta meg csak jobb lett. :D Köszi Grossonak és Lalinak a társaságot, na meg persze mindenkinek, aki ott volt. :D
Mivel közeleg a szar idő, előszedtem a téli gumikat takarítás és fújtatás céljából. :) Nem szívesen, de ha tényleg jönnek a hidegek, akkor lecserélem a kerekeket a virslikre. :( :)
Most hétvégén volt itt Sztancsik Viktor is. :) Belső főtengelyszimmering cserének indult a dolog, ami kiegészült biztiöv és kuplungcserével. :) Hangulat a szokásos ökörködős Polskiszerelős volt. :)
Aztán elgurult a gyógyszer. :) Elkezdtem lepucolni a gyári festéket a Pannónia tankájról. Hát, én nem tudom, hogy milyen anyaggal festették őket régen, de nagyon nehezen jön le. :) Ha szerencsétlen motor nem a szabad ég alatt töltötte volt az elmúlt 10-15 évet, akkor lehet, hogy nem is kéne sokat munkálkodni rajta, de hát na. innen szép nyerni. :) Aztán mondom leszedek még róla ezt azt. :) Ebből meg az lett, hogy szétkaptam szinte teljesen. Már csak az első és hátsó futómű van fenn a vázon, semmi más. :) Próbából lehúztam a hengert a blokkról, aztán meg lestem nagyot. :) Minden patent állapotban van odabenn. :D A csapágyak, a ronzpersely a hajtókar szemben, a dugattyúcsapszeg, a dugattyú, a henger... Minden. A hangjából már lehetett sejteni, hogy minden szép és jó odabenn, de mivel úgyis ki fogom benne cserélni az összes tömítést (kivéve a két blokkfél közöttit, mert semmiképp sem akarom széthúzni, mert nincs is rá szükség, meg ahogy elnézem az elmúlt 46 évben még nem is volt széthúzva :D ) ezért mindegy, hogy mikor szedem le a hengert. Annyit teszek meg, hogy veszek rá 2 új gyűrűt, és alapos tisztítás után már rakom is össze. :) Viszont, hogy valami negítav is legyen, találtam egy repedést a gyújtásoldali dekni mellett. :( Nagyon remélem, hogy a javításához nem kell teljesen szétkapni a mocit, bár ha kell, hát akkor moszáj lesz. Na, és akkor a képek. :)

Szivarkák :D Az ERŐ! :D A régi pötsch :) Nézi saját magát :P

Kommentek

Grosso

Jaja, jó volt a bandázás. :D
Viktorékkal én is találkoztam, de csak futólag, akkor mentek vissza :(

Tibee

Grosso #38843:
Az hát, más nem is lehet. :)
Szerencsére már hazaértek. :) Majd lefotózom a kuplungot. :) Szerintem vicces. :) Talán úgy 100-150 km lehetett még benne. :)

Lajoska

Ha Te egyszer elkezdesz valamit...
Délelõtt még csak a tank hiányzott a mocájról.
Ügyesen szétborítottad, jövõ héten mehet is mûszakira. :)

A találkozót inkábbb én köszönöm Nektek, végül is Ti vittetek engem, nem fordítva. :)

Horváth András

Jók a közeli képek Gyuszkó autójáról! :) Pannoniához sok kitartást, legalább olyan szép lesz, mint a Misike. :)

VIKY-01

Dik. Az a duma Misee hátsó szélvédõjén.... : o) Ütõs! :c)
Te sem tudsz a fenekeden ülni... :) Kész van a kisp. akad más is. A Panni milyen színû lesz??? (Unokabátyómnak is van egy oldalkocsis! :P )

Tibee

Lajoska #38850:
Azzal kezdõdött, aztán gondoltam leszerelek róla még pár apróságot, aztán ez lett a vége. :)
Horváth András #38852:
Fotók nem az én érdemeim. :) Fotózni nem tudok. Nagyon nem. :) Lali lõtte a pikcsöröket.
Köszi! :) Muszáj lesz neki. :)
VIKY-01 #38853:
Hehe, köszi! :) Hatása többnyire megvan, legalábbis amit lámpánál a tükörben látok, azok általában vigyorgó fejek. :D
Hát na, asszem megtaláltam azt a hobbyt, amit egy életen át fogok ûzni. :) És még vár a sorára a Lada is. :) Amúgy teljesen gyári állapotába szeretném visszaállítani a Pancsit, úgyhogy fekete lesz, piros csíkokkal. :)

Lajoska

Tibee #38861:
/1: Ilyenkor örülök annak, hogy nem Te vagy a fogorvosom. :)

/2: Nem is az én érdemem, mert én sem tudok fotózni. Nojszi gépét illeti a dícséret, valahogy tudta, mit akarok fényképezni.
/3: a Ladát se várassuk sokáig.

VIKY-01 #38853:
Oldalkocsis? Képet! Most! :)

VIKY-01

Tibee #38861:
Aaaaaz a tuti + króm kiegészítõk! :P Hát, drága, csak kitartást tudok hozzá kívánni, bár ahogy elnéztem jó alap lesz!

Lajoska #38864:
Uhhh, aztat sajna nem tudok küldeni, mert képem nincs róla. :( A következõ blogra meglesz! Amúgy fekete, peros csíkkal és ezüst kiegészítõkkel. Egyetlen egy dolog nem eredeti benne, az oldalkocsiban az ülés. Azt egy Ikaruszból szuperálta ki a tesó... : o) :D
Van hozzá eredeti króm roham-bili + motoros retro szemcso... Komoly rajta az 50kg-os srác! :P :c)

Lajoska

VIKY-01 #38865:
/2: Az Ikarus-ülés magyar termék, határeset.
A króm rohambilit megnézném. Robotzsaru. :)

KG

Hát Te sem unatkozol, Tesó! :)
Kitartást az újabb vashoz.
A Zsiga felújítást nagyon várom, tanulhatnék sokat belõle.

Utsó képaláírás vitzes. :)

Tibee

VIKY-01 #38865:
Köszi! :) Tényleg jó alap. :) A motorjában nagyon úgy néz ki, hogy tényleg csak 30000 km van. Még alapméretes a henger, gyári dugattyú van benne, a csapágyak gyönyörûen futnak, egyik sem kotyog, és hát alapból baromi szép hangja van. :) Egy gyûrûzés, dugattyúcsapszeg rézpersely csere és alapos tisztítás után a motorjához hozzá sem szabad nyúlni. :) Ja, és persze a váltó is baromi finoman és könnyen kapcsolható. :) A futómûben is a gyári csapágyak vannak még, azoknak sincs semmi hangjuk. Fékpofákat kell benne cserélni, a kuplunglamellákat kell újraparafázni, és gyakorlatilag mûszakilag szinte kifogástalan lenne. (Azért szinte, mert biztos van valami, amit nem vettem még észre :D ) Szóval "csak" a szépítéssel kell törõdni. :)
KG #38892:
Háááát, régi álmom, hogy újra legyen Pannóniám. Ez elõzõt anno a Polski miatt adtam el, de nagyon megfogott a "Pannónia életérzés". :D A kitartás az meglesz. :) Sõt, megvan. :)
Zsiga dolgot én is nagyon várom, de elõtte még gyúrok a hegesztési tudásomra, hogy ha nekiállok, akkor már frankón menjen a dolog. :)

obrotka gyula

Jó képek, látszik rajtuk, mennyire félkészek a részletek a szaromon.

További felújításokhoz sok sikert! :)

KG

Tibee #38904:
Ha jól megy, akkor vállalhatod az én zsigámat is! :D

Tibee

obrotka gyula #38908:
Kszi :) Nem az én érdemeim a fotók. :)
Köszi :)
KG #38932:
Hehe. :) A Tiédet csak mosni és polírozni kell. :) Ja, meg persze fényképezni és bámulni. :D

GABI703

Hmm jó tali lehetett. :D
A pancsit meg mindenképpen majd megszeretném lesni, remélem lesz még alkalom....? :D

Lajoska

GABI703 #38961:
Igen, lesz rá alkalod, ha Tibee-nek lesz rá alkala, hogy összerakja. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!