2009.12.07. Hétfő

Nagyon rég írtam én is, de ez első sorban azért van, mert az autó hiba nélkül üzemel. :) Összerakás óta lassan megvan a 12000 km, úgyhogy 2000 km, és megint olajcsere. :) Ami miatt első sorban írok, az szombaton történt velem. Éppen szerelgetjük a Favoritot, amikor lementem a garázsba egy kicsit köszörülni. Jövök vissza, és látom, hogy Lali egy öregúrral beszélget, és hallom, hogy már rólam van szó. Na mondom, má' megin' kutyatéma van, hogy kiszökött, megharapott, felcsinálta az Ő kutyáját... De nem. Kiderült, hogy Ő az, aki 1988. december 22-én átvette az ÚJ Kispolskiját. Igen, azt, amelyik most sárga-barna színben pompázik, és az én tulajdonomat képezi. Meg kell mondjam, nagyon meglepődtem. :) Hát még Ő. :) Mesélte, hogy a napokban látta újra a régi jó barátját, és igencsak meglepődött, és örömmel töltötte el. :) Elmesélte, hogy kétszer megjárta vala Olaszországot oda-vissza, és akkor keresett a legjobban gyümölcsszedéssel. :) Én eddig azt hittem, hogy ez az autó még nem nagyon ment ezelőtt hosszabb távra. Aztán az is meglepett, hogy feltűntek Neki az autón történt módosítások is. Látszott rajta, hogy nagyon örül annak, hogy az egykori autója még mindig él és virul, előjöttek a régi emlékei, és amikor elment, látszott rajta, hogy ez a kis apróság milyen boldoggá tette arra a napra. És engem is, hogy egy újabb dolgot megtudtam a Kisautóm történetéről. Lehet, hogy Nektek ez kb. semennyire sem érdekes, de gondoltam leírom, amíg el nem felejtem. :)

Amúgy meg felkerült két ködlámpa is a Kisautóra így télire. Két ruszki bazinagy kör alakú, sárga üveges ködlámpa a lökhárító alá, de persze nem fúrtam meg a lököst, hanem gyártottam neki 2-es laposvasból 1-1 tartókonzolt. Nem mutat rosszul szerintem, de ha vége van a télnek, akkor lekerül róla, mert nélküle azért mégiscsak jobban néz ki. :D Képek majd lesznek.

Kommentek

Lajoska

Nini, egy Tibeeblog. :)
Hogy most Neked, vagy Zolzán Úrnak okozott nagyobb örömet a találkozás, nehéz lenne megmondani.
De épp ez a varázslatos az életben, minden nap új meglepetések, kalandok várnak ránk, egy csodálatos utazás, melynek minden kilométerövénél elásott kincs vár a felfedezésre...
(valaki tegye el a xanaxosdobozt)

Tibee

Lajoska #40030:
Vettél egy ilyet? :D :D
http://p3.focus.de/img/gen/k/i/HBkiBZOE_Pxgen_r_467xA.jpg

Lajoska

Tibee #40031:
Nem, arról tudnál, mert azt i Neked kellene javítani... másra nem is bíznám :)

obrotka gyula

Aranyos kis sztori.
Többen terveztük, hogy visszavisszük az elõzõ gazdájához a kocsikat, de eddig még kevesünknek jött ez össze. :) Talán majd tavasszal. Pont a mûszaki kapcsán találtam meg a névjegyét a srácnak, akitõl vettem. (Illetve a csajáé volt a kocsi, de ez nem fontos. :) )

VadMacs

obrotka gyula #40033:
amennyire ideges vagyok a kék miatt, az elõzõ tulajnak nem óhajtom megmutatni, mert mutatás helyett inkább megrugdosnám az illetõt. Azért, amit az autóval mûvelt, a balf*sz szaGértõ haverjával együtt. :(

A fehéret viszont képeken látta a régi gazdája (nem hitte volna hogy viszont látja még egyben). :) Õ visszasírta a vizipókot: a Twingo amit helyette vettek, rendszeresen lerobban... :D

obrotka gyula

VadMacs #40034:
Twingo pedig az egyik legmegbízhatóbb újkori Renault. Érdekes. :)

Én meg jól megkerestem iwiwen az elõzõ gazdát. A srác nem sokat változott, a lány ellenben erõsen megviselõdött a két gyerek kihordása után. :) :) :) :)

Lajoska

Obrotka Gyula #40035:
A mai gyerekek gyakran túlsúlyosak, megemelni is nehéz õket, nemhogy kihordani. Talán ezért vezették be a gyerektartási segélyt is.

VadMacs

obrotka gyula #40035:
mondjuk kissé félreérthetõen fogalmaztam: nem mûködésképtelen lesz, hanem állandóan szerelni kell. :)

Lajoska

VadMacs #40037:
Háde súgjad mán meg neki, hogy a négyes után nem a rakétafokozat jön...

Laceeee

obrotka gyula #40033:
Én ebben tuti nem leszek a partneretek! :)

KeMa

Laceeee #40040: Szerintem én sem. Mondjuk jó lenne, ha megélné a kocsim elkészültét az elõzõ gazdája :D

VadMacs

KeMa #40041:
elkészül? :)

obrotka gyula

VadMacs #40042:
Ez a jövõ zenéje. Az mondjuk biztos, hogy simán fog letaszítani a "leghosszabb ideig készült polski" kategória trónjáról. Mondjuk nem tudom meddig kell számolni, mert még KG is esélyes, ha az érvényes mûszakit számítjuk és nem a mûködõképességet. :) :)

VadMacs

obrotka gyula #40043:
majd KG is nyilatkozhatna, hogy áll a vizsgáztatós kérdéssel. :D

Lajoska

Mikor lesznek képek? Kíváncsi vagyok Misire. :)

KeMa

VadMacs #40042: Nemtudom :D

obrotka gyula #40043: Ööö, az attól függ. A szétbontástól a teljes összerakásig eltelt idõ az tuti több, mint a tiédnél, viszont a "leghosszabb ideig készült" nem lehet, mert az enyém elég gyakran sok ideig nem is készül :S.

obrotka gyula

VadMacs #40044:
Neki semmilyen szempontból nem könnyû a dolga, de reméljük összejön. :)

KeMa #40046:
Nálam is akadtak hónapok, amikor baszott készülni. :)

viandr

Tibee: képeket! :D
Lajoska #40032:
Egy jó szöveg arra, miért õ dolgozzon helyetted :D :D

Érdekes, hogy pont a volt tulajokról van szó, mert én most kerestem fel a kék pókom következõ gazdáját, hogy mi a helyzet a kispolákkal. Még nem válaszolt, kíváncsi vagyok mi sül ki belõle.

Lajoska

viandr #40052:
Most is õ készítette fel a Favoritot mûszakira.
Nem elég, hogy arany keze van az autójkhoz, szívesen és lelkiismeretesen dolgozik - ha valami nem 120 %-os, az nem hagyhatja el az udvart.
Ha így folytatja, sokra viheti - feltéve, ha elfelejti a "nincs mit, örülök, hogy segíthettem" mondatot. :)

viandr

Lajoska #40055:
"nincs mit, örülök, hogy segíthettem" mondatot én is nehezen tettem le, de végül sikerült felvenni helyette egy másik mondatot. Kurva jó, mert azóta nem szerelem más autóját! :D :D

viandr

viandr #40052:
Válaszolt a következõ tulaj. Leadta bontóba, mert már nem indult a motor, és voltak elektromos problémái is. Új aksi mindig lemerült, stb... Hát, kár, mert szívem szerint visszavettem volna, hogy ha szól, hogy bontóba akarja adni.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!