2009.12.30. Szerda

A minap nézegettem a hirdetéseket, aztán megakadt a szemem azon, hogy gyári szém nélküli motorblokk. Felkeltette az érdeklődésemet, aztán felvettem a kapcsolatot az eladóval. Gyorsan meg is egyeztünk, a szállításban is rengeteget segített, mert nem kellett közel 300 km-t kocsikáznom, hanem csak 70-et. Ezúton is köszönöm Neki a segítséget. Tegnap el is mentem a motorért. Amikor kibontottam, kezdett gyanús lenni, hogy ezt a motort nagyon keveset használhatták, de inkább még kevesebbett. A vezérműtengely csapágyazásai tökéletesek, a vezérműtengely dettó. Főtengely úgyszintén, viszont a lendkerék felőli főtengely csapágyat már tuti cserélték, mert ami rajta volt, az teljesen el van kopva, viszont a vezérlés felőli szintúgy tökéletes. Gondolom az kellett egy másik motorba, mert ami rajta volt, az meg sem volt húzva.
Azért van szükségem erre a fél motorra, mert a mostani kezd lassan elhalálozni. Bírja még egy jódarabig, de már kezdi, aztán nem akarok hirtelen nagy pénzeket költeni, inkább elkezdem apránként a dolgok összeszedését. Sajnos nagyon sok gényolás van a mostani motoron, aminek egy részét még én okoztam a kocsi felújítása előtt. :( Nem vagyok rá büszke, de megesik. Majd most nem így lesz. :) Folyamatban van egy vezérműfedél beszerzése is, de ahhoz még gyűjtögetek. :) Ja, és '97-es gyártású a moci. :)
Csak le kellett törölni róla, és már elő is jött a szép fényes alu :D Íilyen belül tisztítás előtt. :) Ez itt egy veztengelycsapágy. :)

Kommentek

Andrei

na szépen vagyunk
kiderült-e már, hogy E-s e a veztengely? valaki 36mm bütyökmagasságot mondott szervizkönyvben, elvileg az E-s szívóbütyke magasabb

Tibee

Andrei #40336:
Megmértem, telibe 36-os. Na meg tök egyformák a kipuff és szívó bütykök, ami szerint nem E-s. Úgyhogy nemEsi származású a kis rohadék. :D

Andrei

megnézem az enyémet, amit kiszedtem a régi motorból, az tuti e-s

Tibee

Andrei #40338:
Na, az jó lesz. Ha van kéznél állókép rögzítésre alkalmas kézi készüléked, akkor ne légy rest, és használd. :D :D

Andrei

megnéztem, 36mm mindegyik, 99% hogy E-s

Tibee

Andrei #40341:
És szemre egyformák a bütykök?

Lajoska

"Vettél vasat"!

Gratula, szépességes. :)

Tibee

Lajoska #40343:
Vasat is. :D

Köszi!

KeMa

Na, akkor ez egy évvel fiatalabb az én blokkomnál :)

Tibee

KeMa #40349:
Tiszta jó. A homlokfalam 10 évvel öregebb a kocsinál, a leendõ motorja meg 9 évvel fiatalabb. :D Tényleg, a Tieden sem volt motorszám?

KeMa

Tibee #40352: Ez jó kérdés. Azt tudom, hogy boltban vásárolt fûzött blokk volt. De az tuti, hogy a szám nem házilag került bele.

Tibee

KeMa #40353:
Ugyanúgy FSM126-al kezdõdik, vagy AF-es?

KeMa

Tibee #40356: nem af-es.

Plósz Gyula

ha kell vezfedél akkor szolj,van itthon vagy négy darab ;)

VIKY-01

Gratula a vételhez, ez jó üzlet volt! ;)
Mennyi km van Misee-ben?
Egyébként nekünk is van egy komplett 1990-es motorunk 35.000 km-el, a 2. polákból szedtük ki anno. Tartalékba mindig jó egy ilyen... :)

Tibee

Plósz Gyula #40361:
Nabazz. Már mindegy, már lebeszéltem Mikivel. Na sebaj. Ha kell még, akkor majd kereslek. :D
VIKY-01 #40365:
Hát, lassan 120000. :) Felújítás óta meg 13000. Jó is az. 35000 az elég kevés, úgyhogy jó az tarcsiba. :)

Lajoska

Tibee #40372:
Olajat cseréltél már?

Tibee

Lajoska #40390:
Még nem. Egy ezres még van addig.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!