2010.03.02. Kedd

Na, írjunk blogot, mer' csak. :)

Jó rég' írtam, pedig történtek ám dologok. :) Még régebben kezdtem érezni és hallani is, hogy már nem sok van hátra ennek a mocinak, ezért elkezdtem felkészülni a motorgenerálra. Lett is belőle köszörült főtengely hozzávaló új csapágyakkal, fúrt hengerek új dugattyúval, csapszeggel, gyűrűkkel, és egy veztengely. Mostanság pedig elkészülnek a perselyezett hajtókarok is. Na, sokáig itt meg is állt a projekt, viszont. Hétfőn kiderült, hogy nincs biztosítás a kocsin, és mivel már régóta nem tudtam normális állapotú hengerfejet szerezni, viszont tudtam, hogy a kocsin lévő, az frankó, ezért úgy döntöttem, hogy ha úgyse használom az autót, akkor nosza, szedjük ki a motort és nézzünk szét odabenn. :) Ma még mentem vele egy kicsit búcsúzóul, aztán hazaérve olaj leenged, motor ki, illetve szétszed. :) Hát, értek odabenn meglepetések. A csapágyak eléggé szét voltak kopva, hengerek dugattyúk, gyűrűk dettó. Igazából nem értem, hogy ennek ellenére miért is ment egyáltalán így ez a kocsi, igaz, azt tudtam, hogy kompresszió terén nem állunk épp a helyzet magaslatán, mert egyik hengerben 5, a másikban 6 bar-t mértünk. :) A hengerfejben lesz annyi mókolás, hogy 4 Zsiguli szívószelepvezetőt kap, ezáltal lesz benne szelepszárszimmering, persze ezekhez új szelepek is járnak. Ja, meg 1,6 mm-t szeretnék leszedetni belőle, hogy akkor már játsszunk is egy kicsit a kompresszióval. :) A gyári karbi helyét pedig egy Dell'Orto FRD 28-as kerbicsek veszi majd át. Nagyjából ennyi az, amit módosítok rajta. És még valami. Feltűnt, hogy mostanában sokat eszik a kocsi, de ezt betudtam annak, hogy hidegek vannak, mert nem volt durván magas a fogyi. Na, ma kiderült, hogy nem csak a hidegek miatt kér többet a kocsi, hanem mert kidörzsölődött a benyacsövem, és locsoltuk az utakat. :) Egy kicsit eljátszottam az Elegant gyújtás gondolatával, mert most, hogy tanultunk róluk és az előnyeiről, kezd megtetszeni a dolog, bár ez egyelőre még csak terv. :)

Lada téren is történtek haladások, köszönet érte Lalinak, mert szerzett nekem előre két gyári új sárvédőt, amiknek baromira örülök. :)

Ja, és újra életre kelt a Pannónia motorja is. :)

Biztos vannak dolgok, amiket kifelejtettem, de ha később eszembe jutnak, majd bővítek. :) Fotók meg majd holnap lesznek, mert ma nincsenek. :D

Kommentek

KeMa

hûûûû, hátsó sárvédõket, gyáriakat lehet hogy tudok ócón, ha érdekel.

KG

És hol vannak a képek? :)
Motorgenerál a legjobb része az autóépítésnek, azt imádom a legjobban. :)
Hengerfejbõl sztem simán lejöhet több is.
A karbi az, amit vateráról vásároltatok nemrég?
Mit lehet arról tudni? Miben másabb? Minek a gyárija?

KeMa #41984:
Ha van még, akkor idõvel engem is érdekelni fog.

KeMa

KG #41992: egy pár tuti, hogy lesz, kettõ nembiztos

Lajoska

Az Elegant-gyújtás nem sokáig marad terv szerintem.
A sárvédõket pedig nem én szereztem, hanem Te, én csak elhoztam. :)

KeMa #41984:
Érdekli. Mindenképp. Mikor mehetek érte? :)

KG #41992:
Igen, az a karbi. Passzolom, hogy mirõl jött, én csak annyit tudok, hogy belinkelte, hogy kell neki olyan.

Tibee

KeMa #41984:
Érdekel a dolog, de egyelõre még csak infóként, mert anyagilag még nem bírnám sajna.
KG #41992:
Lesznek, majd minnyá' lövök képeket. :) A karbiról vannak fotók. :) Te mennyit javasolnál a hengerfejbõl leszedésre? A netclubon olvastam egy leírást, amiben 1,6 mm-t írtak, hogy annál többet nem érdemes, mert könnyen kopogóssá válhat az égés. (Ez de furán hangzik így. :D )
Igen, az a karbi. Az egész netet feltúrtam utána, hogy miket lehetne róla tudni, de sokat nem találtam. Ahogy nézegettem, tuti, hogy valamelyik 903-asra való. pl. 850-esre egy az egyben fel lehet tenni mindenféle átalakítás nélkül, gondolom, akkor felmegy a 600-asra is. Én inkább utóbbira tippelnék, mert a fúvóka méretei viszont kisebbek, mint a Pócki gyári karbijáé. Ami jó benne, az a gyorsító rendszer, meg az, hogy nem túl bonyolult a felszerelése a Pócki motorra, ezért tetszett meg. A gyorsítója viszont - ellentétben a 850-esen lévõ Holley kabival - bem dugattyús, hanem membrános. Ez sajna szakadt volt rajta, de egy régi AC membránból, és a szakadt membrán közepébõl sikerült megoldani a dolgot, hogy olyan legyen, mint az új. Tól is rendesen. :) Mûanyag úszó van benne, ami kicsit meglepett, de örülök neki. :)
Lajoska #41996:
/1 Az majd mlg elválik, elõször "sírjon" fel a moci. :)
/2 Óvazz...
/3 Nem kértem én, csak valahogy szóbakerült a Szervízkönyvben, aztán linkeltem. :)

Lajoska

Tibee #42008:
/1: Dehunnem, bírod Te anyagilag, ebben biztos vagyok. :)

/3-on belül:
/1: OK, holnap visszatérünk rá. :)
/2: Igen, Ó, Vaz 21011...
/3: Szó szerint:
"/2 Egy gyorsító rendszer megoldaná az ilyen problémát, én ezért szemezek nagyon ezzel a döggel. <link> "
(01.06-án a szk-ben.)
Tényleg nem kérted, csak jelezted, hogy földöntúli boldogságot csempészne sokak által bántott pici lelkedbe, ha találnál egy ilyet az asztalodon, és azonnal dalra fakadnál a kismadarakkal, együtt hirdetnétek az élet szépségének énekét...
(Lacibá! Jó az anyag!)

Tibee

Lajoska #42017:
/uccsó Tényleg így volt, de ez akkor sem konkrét kérés volt, csak nézegettem. Ekkor már fenn volt legalább 1 éve a vaterán, és senki sem vitte el, ezért nem kapkodtam utána.

Lajoska

Tibee #42018:
Konkrét kérés tényleg nem voollt, csak részemrõl: Én kértem, hog megvehessem. :) :) :)
Ez a kedvenc hobbim. ;)

Horváth András

Lajoska #42019:
Öreg barátom, drága Lajoska! Láttad az Ebayen azt a gyári, nullkilométeres BIS motort...? Nekem nagyon tetszik... ;) :) > ;) :) : o) :)

Lajoska

Horváth András #42020:
Linkeljed mán, tesvír! :)

Tibee elfelejtette megemlíteni, hogy én sem kértem, hogy csináljon alám Skodát,csak megkérdeztem, hogy segítene-e. :) Erre megcsinálta az egészet.

Lajoska

Már holnapután van tegnapelõtthöz képest, hol vannak a képek?

Bálint Károly

Tibee #42008:
nekem egy Holley van, csak közdarab kéne hozzá...

Lajoska

Kérek fotót.

Lajoska

Még mindig kérek fotót.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!