2010.04.19. Hétfő

Na, újra jelentkezem.
Egy jó pár napja megvolt a motor első pár röffenése, viszont most a hétvégén egész sokat sikerült foglalkozni vele. Elpöfögtettem vele majd' egy liter E85-öt. Szerencsére a karbi nagyon szépen muzsikál, olajnyomás is van, és jár is a motor, de úgy érzem, hogy a fúvókázás még nem tökéletes. Alapból 95-ös főfúvóka van ebben a jószágban, de mivel az E85 miatt dúsabb keverék kell, ezért beletettem egy Trabi karbiból való 100-as fúvókát. Na, azzal erősen dús volt a keverék, és miután kiszedtem, feltűnt, hogy lehet, hogy az a 100-as fúvóka nem is 100-as, hanem jóval nagyobb, mert azt az 5 századnyi különbséget szemmel nem olyan könnyű észrevenni, itt meg szemmel láthatón sokkal nagyobb volt a Trabié, mint a Dell'Orto-é. Úgyhogy most visszatettem a 95-öst, hogy azzal mi lesz. Alapjáraton viszont gyönyörűen röfög, pedig az alapjárati fúvóka 38-as. :) Igaz, eléggé be kellett tekerni az alapjárati keverék állító csavart. Próbából 3 deci E85-el járattam alapjáraton, hogy úgy mennyit eszik. Nem bírtam magammal, mert 10 perc járás után alig fogyott az üzemanyagból, és elkezdtem játszani vele, állítgatni, meg hasonlók. Na, ilyenkor már elkezdte zabbantani a naftát, ebből is gyanús, hogy túl dús a keverék. A benzinszintet is csak saccolgatni tudom, mert semmilyen adatot nem találtam erről a karbiról, úgyhogy ha esetleg valaki belebotlik bármiféle infóba, ne tartsa magában. :) Na, motorról ennyit. :) Ja, és lett egy tök tuti kipuffja is a mocinak. :D Ja, és egy kezdetleges kartergáz-olajlecsapatót is csináltam, ami egyelőre nem szép, de elvileg működik, majd idővel csinálok egy dekoratívabb példányt is. :)

Ma szétkaptam a váltót, mert ugye ezt amikor betettem csak olajat, tömítéseket cseréltem, és lepucoltam, meg belenéztem, hogy vajon mi van benne, de szerencsére szép volt. Na, a szépségével most sincs baj. :) A csapágyak, a fogaskerekek mind tökéletes állapotnak örvendenek. :) A féltengelyek cseréjén gondolkodom, mert a mostaniak nem túl szépek már a tömítő felületeinél, majd még kiokoskodom. :) És egy furcsa dolog. Feltűnt, hogy tiszta olaj a kocsi alja. Mondom mi a szar. Aztán a váltó leszedése után szembesültem azzal, hogy elhagytam a tolatólámpa kapcsolót. :)

Leszedtem a kormányművet is utánállítás céljából, adtam annak is friss olajat, majd mindennel együtt megy vissza a helyére. Őőőő, és asszem ennyi. Mellékelek egy kis videót is, amin valami hülyegyerek dumál. :D


Kommentek

VadMacs

100% etanol? Nem csak 85%...? :)

Tibee

VadMacs #43717:
Óóó, bocsánat. :D 100% E85-öt kellett volna mondanom. :D

VadMacs

Tibee #43718:
több szem több szemetet lát. :)

Lajoska

Hülyegyerek dumál a videón? Nem is emlékszem, hogy ott voltam.
Gratula a moccoshoz, ismét nagyot alkottál, élõben fényévekkel jobb a hangja. (igen, be kellene szereznem egy 2W-nál nagyobb, és legalább sztereó hangszórót.)

A menet közbeni tankolás nem túl meredek?

VadMacs

Lajoska #43730:
az benzinkúton meredek. :)

Mellesleg jól pöfög a gép, karbi is hatékonyabbnak tûnik mint a gyári. :)

KeMa

Szépséges a gép nagyon :)

jó a strobid :)

Tibee

Lajoska #43730:
Köszi! Tudtam, hogy lesz, aki megkérdezi. :)
VadMacs #43734:
Köszi! Nem ismerõs valahonnan a karbit és a légszûrõt összekötõ csõ? :D
KeMa #43739:
Hát, a széptõl messze van, inkább csak tiszta. Egyelõre. :D Valami úgyis elfossa majd magát. :)
Ismerõs mi? :D

Lajoska

Tibee #43740:
A hülyegyereket, vagy a tankolást?
Más hülyegyereket még Nálatok nem láttam, kivéve, amikor átjött benzint lopni.

Soma22

hangra szépen reagál a gázra. Gratta hozzá, kíváncsi vagyok beépitve mit tud majd

Andrei

még mindig az a legjobb, ahogy ráadod a gyújtást :D :D

tunyi1986

Andrei #43743:
nem is :D a legjobb ahogy a visszafolyó ágat megoldotta

VadMacs

Tibee #43740:
2.: varnyú kormánymû porvédõ gumiharang, mint nálam a szívászajcsökkentõ és a légszûrõház között? :D

Sztancsik Viktor

Hûû! Nagyon tuti hangja van a mocinak. Nekem az tetszik benne, hogy milyen hirtelen reagál gázadásra. :) Gratulálok hozzá! :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!