2011.07.15. Péntek

No, úgy fest, motor már van, ami levisz minket a Nyári talira. :) Autó majd csak lesz. :) Szóval, már rég elgondolkoztam azon, hogy ki kéne próbálni egy ilyen 800-asososososos dolgot, aztán egyszer elgurult a gyógyszer, szétkaptam a mocit lesz ami lesz alapon. Sokat olvasgattam Buszos Petya és Milán blogját, Denior írását annyira nem is, de az általa készített képeket megint csak áttanulmányoztam rendesen. Aztán ment a blokk hegesztődni, főtengely köszörülődni, hengerek átalakítodni (na, ezekről van mit mesélni, mert 2 db über állapotú hengert basztak el az egyik műhelyben, és még csak arra se méltattak, hogy szóljanak). Volt nekem itthon két alapméretes, 85,5-ös hengerem tartalékba. Amiket meg elkúrtak, azok meg 86-osak voltak. Úgyhogy fogtam a két 86-os dugattyút gyűrűstül, amik tökéletes állapotnak örvendtek, és leesztergálódtak a szépen, majd a két 85,5-ös hengerrel egyetemben elmentek összefúródni. :) Végül az egész pakk, cakkumpúder elsétáltak Nyíregyházára meggyógyulni, mert a blokk hegesztése miatt kicsit elmásztak dolgok. Ezt sikeresen meggyógyították arrafelé, majd jöttek is haza. A hajtókarok mentek Vácszentlászlóra polírozódni, grammolódni egy fickóhoz, aki rally Ladákba szokott hajtókarokat csinálni. Majd végül összeraktam sok szívással, mert hirtelen semmi nem akart stimmelni semmihez, de megoldódott. :) És akkor az eltérések egy sima 650-es blokkhoz képest: -erősített blokk -centírozott, könnyített BIS főtengely 500-as lendkerék kombó -Elegant gyújtás -gyárilag könnyített vezérműkerék -egyelőre régifajta vezérműtengely -1,6-os Bogár hengerek, dugók, gyűrűk, csapszegek -átalakított, polírozott, grammolt hajtókarok -átalakított hengerfej kb. 2,2 mm síkolással (pontosan azért nem tudom, mert többször is volt síkolva, előttem is) -Lada szelepvezetők, szelepszárszimeringek -2-1 Abarth (vagy csak másolat) sportkipuff -3,5 lityis alu olajteknő -Panda 30 kuplung -Fiat 850 kuplungtárcsa -Zöld motorburkolatok :D :D És akkor akik nélkül ez az egész nem jöhetett volna létre: Norberto, Andrei, Grosso, Milán, Buszos Petya, a sok gépműhely, de legfőképpen Lali! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, a segítséget, nélkületek még csak egy rakás alkatrészkupac lenne az, ami most indítható. :)

Kommentek

gylac

Gratula! :)

Lajoska

Maximális elismerésem!




Nem, legfõképpen Te.

Marczin János

Hmm, jól hangzik! :)
Gratula hozzá! ;)

VadMacs

Hazafelé azért vigyázzál... :)

tunyi1986

füstöl minden :D Ez KeMa szövege :D
Na és mikor mondod hogy kipuffi ? :D
Grátulésön Tibike :)

Tibee

gylac #51280:
Köszi! :)
Lajoska #51281:
Köszi! És nem, én csak nagyjából tervezgettem, hogy mit hova hogyan, meg összeraktam. A Ti segítségetek nélkül nem ment volna. ;) :)
Marczin János #51283:
Nekem is tetszik. Köszi! :)
VadMacs #51284:
Egyelõre érjünk oda. :)
tunyi1986 #51285:
Tééényleg, basszus, akkor ezért volt ismerõs. :)
Majd akkor ma. :) Úgyis kell még egy felvétel az indításról. :)
Köszi Neked is! :)

Grosso

Gratula mégegyszer!!

Tegnap meggyõzõ volt a hangja is és úgy néz ki, erõ is lakozik benne! Minden elismerésem, le a kalappal elõtted!! De majd igazán akkor, ha elvisz Velencére és haza is hoz gond nélkül ;) De ez eddig is nagy eredmény! De ezt tegnap is mondtam :D

Andrei

hát ez odabasz :)

dugattyúnak nem kellett volna annyi szoknyát hagyni, hogy a csapszeg valahol a közepén legyen?
nem billeg?

raver

Királyság , mondtam hogy nem lesz semmi baj. :)
örülök hogy kész, gratula :)

obrotka gyula

Gratula uram!

Végre valaki véghez is vitte.
Ha elmegy 15-20000 km-t, akkor visszavásárolom a 800-as blokkomat, bár fingom sincs, éppen kinél is van. :)

KeMa

tunyi1986 #51285:
Tibee #51286:
Tényleg? Nem is emlékszem :D

Tibee

Grosso #51287:
Köszi! Hát, Velence tényleg pont jó lesz tesztútnak. Végülis miért ne 170 km-re otthontól robbanjak le. :D
Andrei #51288:
Háááát, így fér el a fõtengelytõl. :) Meg így csinálták az elõttem ilyet építõk is. :)
raver #51289:
Köszi! :)
obrotka gyula #51291:
Köszi! :) Ha annyit elmegy, akkor annak nagyon fogok örülni. :)
KeMa #51293:
Neeeeeem??? :D

http://www.youtube.com/watch?v=ro9Po_ewcUo

norberto

Végre! :)
Gratulálok!
A színre meg ez volt az egyik tippem. :)

KeMa

Tibee #51297: Jéééé, tényleg :D

Buszos Petya

Zsír! :D :D :D
Nyáritalin sörért próbakör az ér? ;)

Tibee

norberto #51298:
Köszi! :)
Buszos Petya #51304:
:) Hááááát, az a baj, hogy nem lesz ott a nyári talin, mert nem lesz kész addigra a bódé. :(

Buszos Petya

Tibee #51305:
Hozd el vonaton, aztán ott meg belerakjuk egy teszkós bevásárlókocsiba, oszt uccu neki. :D :c)

Na jó, ne. Friss, bejáratós motorral amúgy se jó találkozóra menni, mert ott az ember úgyse tudja megállni, hogy ne tiporja meg egy kicsit.

Tibee

Buszos Petya #51307:
Gondoltam rá, hogy leviszem a Forddal, aztán betesszük egy vállalkozószellemû embör autójába, de mondom nemá. :) A végén szétesik úgy, hogy egy kilométert se mentem vele. :) Ha minden igaz, pont a találkozó ideje alatt fog fényezõdni a kicsi kocsi, úgyhogy mire hazaérünk, mehet is bele a "Big Block", és teszt. :) Csak sajnálom, hogy nem tudom levinni, mert sokaknak megígértem, hogy próbálják ki, de így ez nem kivitelezhetõ. :(

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!