2010.05.07. Péntek

Igen, lehet röhögni. :)
Tegnap volt egy hosszabb túrám a kocsival Kecskemétre. Odafelé nem volt semmi gebasz, minden simán ment. Viszont visszafelé, Jásszentszarlőrickátamicsodán bevillant egy piktogramm a fordulatszámmérőben, amiről nem tudtam, hogy micsoda, mert a gépkönyv nem volt nálam, viszont frankón átállt a kocsi vészüzemmódba, a max fordulat 2500 volt, a végsebesség meg olyan 40 körül. Juhhé, mondom, ez így nagyon jó. Motort leállítottam, azt beindítottam, hogy akkor mi van. Beindult, és megint jól működött. Utána ezt eljátszotta még párszor, aztán Hatvantól minden oké volt. A sztorihoz hozzá tartozik, hogy feltűnt reggelente, hogy az alapjárat ingadozik hideg motornál, és rángat. Gondoltam, majd beviszem a suliban, amikor megyünk, aztán ránézünk a gíííppel. :) Jah, csak ezt nem várta meg. :) Szóval hazaértem, a kocsi jó, de csak idegesített, nosza, még egy próbakarika. Na, itt aztán teljesen meggajdult, először vészüzemmód, utána már a check engine lámpa is virít. Ó je. :) Holnap reggel meg kéne a kocsi. Nosza gyorsan nyomás a Fusion klub oldalára, hátha van valami infó. Közben konzultáltam Tunnnnnnyival is, hogy van-e valami ötlete, lévén, hogy kétszeres márkatárs. :) Aztán a Fusion oldalon találtam egy infót, hogy a fojtószelepházban lehet egy kis dzsuva, de egy 19000 km-es autónál nemá. Aztán de. Szétkaptam, fojtószelepház ki, és volt benne egy nem túl vastag, fekete olajos szennyeződés. Na, azt kitúrtam belőle a vérbe, hogy enni lehessen róla, de nem nagyon bíztam benne, hogy ez lesz a gond. Aztán összerakom, beröffentem, motor mintha szebben járna, egyenletesebb az alapjárat is. Akkor próbakör. Motor nem áll át vészüzembe, akárhogy próbálom, de a check engine még virít. Akkor hát belemásztam az agyába. Leállított motornál nézegettem, amiket kiír, és aszondja, nincs hibakód. Anyád. És ebben az állapotban beröffentettem, check engine lámpa elalszik, és azóta jó. Meglestem, hogy a fordulatszám hogy változik a digitális kijelzőn, de nagyon szépen tartja egyenletesen. És emiatt volt az is, hogy olyan hülye volt a gázpedál, nem lehetett finoman elindulni vele, mert kis gázadásra nem történt semmi, aztán meg hirtelen felpörgött. Na, most ilyen nincs, nagyobb baja ne legyen. :)

Kommentek

Bálint Károly

egyre inkább az az érzésem, hogy az utolsó normálisan összerakott autó a Swift elsõ szériája volt, még a 8 szelepes 1,3-as motorral. az furcsa módon nem csinál ilyet, igaz, nincs is így túlbonyolítva:(

VadMacs

Bálint Károly #44345:
az egy elnyûhetetlen libakergetõ, bár mint ha mostanában egyre több porhanyósat látnék. :)

Tibee

Bálint Károly #44345:
Ebben egyet értünk. Ha venni kellene autót, akkor én is egy elsõ szériás Swiftet túrtam volna, azok tuti elnyûhetetlenek, és kb. annyira bonyolultak, mint egy kõ. :) Ilyen Swiftnél hallottam olyan elsõ féktárcsáról, ami 300000 km-t bírt ki. Akkor még úgy voltak a gyártók, hogy tartós autókat csináljanak, de aztán rájöttek, hogy ez nekik nem jó, mert akkor a sok alkatrészt nem tudják eladni, mert nem megy tönkre.

tunyi1986

ezeknél vigyázni kell mert a fékbetétek olyan kemények tudnak lenni hogy 2fékbetét csere után tárcsát is kell cserélni.Ha lehet te is minél puhábbat vegyél én is azt fogom tenni (majd sokára mikor elkopik)

Lajoska

megvolt a tûzkeresztség, nagyobb baj sose legyen!
Még csak négyéves, kezeld úgy: vegyél neki lufit, azzal egy darabig eljátszik. :)

Buszos Petya

Bálint Károly #44345:
Tibee #44354: Na ja, problémamentes használós autónak vagy a Stift, vagy a kettesgóóf, csak szerintem nap mint nap ilyen autóba beülni az olyan lélekölõ.
De mondjuk az durva, hogy Fúziósreaktornál már 19 ezer után elõjönnek ilyen bajok, egy átlag userrõl azért egy ilyen fojtószelepház-pucolásért mit legombolnának a márkaszervizben...


Lajoska #44367: Vegyen lufit, de hámozottat. ;)

Lajoska

Buszos Petya #44417:
Majdnem.
Kormánylufira gondoltam, mert KáMForból valaki kihámozta.

Buszos Petya

Lajoska #44424: Ejj, ez mondjuk már nem olyan vidám. :( Kilopták, vagy meg volt csukva a kocsi?

Lajoska

Buszos Petya #44451:
Látom, már megint házi feladat nélkül jöttél.

"Viszont, ami rosszabb, hogy egyszer kapun belül feltörték a kocsit, hogy kilopják belõle a kormány légzsákot... " az elõzõ blogbejegyzésbõl. ;)

Buszos Petya

Lajoska #44480: Alulmûvelt vagyok, na. :)

Lajoska

Buszos Petya #44519:
Szarnibele, én meg alultáplált. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!