2010.07.09. Péntek

No, biztos emlékeztek, a múltkoriban volt egy kis gebasz a kocsival. Na, az a takarítás után 1-2 héttel újfent előjött. Egyből megint MAP szenzor, meg fojtószelepház takarítás lett a vége. Egy pár napig megint jó volt, de egyre sűrűbben, és egyra durvábban szarakodott. Aztán egy pár napja meguntam, hogy nem lehet egyenletes sebességgel menni az autóval, mert rángat, meg lekorlátozza magát, szétkaptam az egész levegőrendszert. Illetve csak akartam, mert a nagy bontogatás közben találtam egy második kartergáz csövet, ami a motorblokk oldalából megy a szívócsőbe, a fojtószelepház után, és a MAP szenzor mellett. Innen akkor beugrott, hogy honnan is az az olajfilm. És ami a lényeg. A kertergázcső motorblokk felőli oldalán van egy vákuumszelep, egy gumi ágyban. Gondolom én ennek az lehet a szerepe, hogy alapjáraton ne koszoljon ott össze semmit, mert akkor a nagy vákuum miatt a szelep zárva tart. De itt jön a hiba, ez a szelep a gumi ágyból úgy fél centire ki volt csúszva, ergo falsot szívott. Ez akkor megmagyarázza az enyhén magas lambdát, amit mértünk rajta, és a koszolást is, mert a kisebb vákuum miatt nem zárt a szelep, ami már kisebb fordulaton is koszolt. És igen, pont a MAP szenzort, ami ezáltal szar jeleket produkált, amitől meghülyült a motor. :) De lényeg a lényeg, azóta megint jól szuperál az autó. Ma lenyomtam vele egy Salgótarján - Ferihegy - Salgótarján távot autópályán. Egyrészt nagyon élveztem a folyamatos 130-at, és rájöttem, hogy van ebben erő, mert ha odaléptem ennél a sebességnél, már gyorsult is tovább. :) Szoknom kell még ezt a kocsit. :) A fogyasztása is nagyon jól alakul. Szóval ez a kocsi is eljátszotta a szokásos hozzánk kerüléskor megszivatást, de most úgy tűnik, hogy jó kislány lesz. :)

Kommentek

tunyi1986

akkor ezek után aszondjad meg nekem hogy hidegen miért viszi le pár mp-re 700 körli fordulatra és dadog ott nekem össze vissza...

Tibee

tunyi1986 #46064:
Na, ezt nem tudom. Nekem 1200 körül tarja hidegen és szép lassan viszi le 750-re.

obrotka gyula

Lehet visszavonom a jó kocsik kijelentésemet. :) :) :) :)

Tibee

obrotka gyula #46066:
Hehe, éreztem. :) Mondjuk nekem is olyan 18000 körül kezdett hülyülni. Amúgy szerintem nem rosszak, de ha most teszem azt, nem konyítok valamelyest az autókhoz, és nem kezdem el keresni a hibát, a szakszervíz simán legombol rólam sok-sok ezrest. Egy másik Fusionos kolléga is mesélte, hogy neki is szenvedett az olajosodás miatt, és fojtószelepházat akartak vele cseréltetni, ami nem két fillér. Hazament, kipucolta, azóta is tökéletesen mûkszik. :) Mondjuk sikerült megszeretnem. :)

Lajoska

A Fusion feldobott egy magas lambdát, ez jó :)
Remélem, most már jól fog teljesíteni. Mikor veszünk rá alufelnit? :)

Obrotka Gyula #46066:
Vond, de akkor beszólok a Suzukira. :)


obrotka gyula

Lajoska #46073:
Õszintén?
Ha 20.000 km-nél szarban hagyott volna, akkor nem hinném, hogy sokáig maradt volna a tulajdonomban.
Persze nem olyan csendes és kényelmes, nem olyan biztonságos és nem próbálnak kamu prémium érzettel elvakítani, de a jelenlegi Fordok közül max. egy RS/ST Focusra cserélném el, a többit csak szigorúan ötven felettieknek ajánlom. ST Fiesta még kivétel, mert az fasza kis kocsi, de abban a kategóriában már van autó a családban, így arra sem cserélnék.

Ettõl még jó kocsik, de nekem maximum cuccolásra kellene.

Tibee

obrotka gyula #46079:
Nálam is a használós autó szerepét tölti be, de ennek ellenére ez a kocsi is megkapja a lehetõ legnagyobb gondoskodást. Mondjuk, amikor meghülyült, akkor is hazahozott, csak kicsit játszani kellett vele. :D

Lajoska

obrotka gyula #46079:
Mindenkinek a sajátja a legjobb.
Tehát a Kispolski. :)

obrotka gyula

Lajoska #46086:
Nem ezt mondtam. :) :) :) :)
Egyszerûen tökmás autó. Egyik egy friss tervezésû, mai igényekre szabott tosz, ami sosem fog mosolyt csalni az arcodra, a másik meg egy mai mércével szemétre való pléhdoboz, ami a könnyû súlya, viszonylag erõs motorja és alacsony építése miatt tök élvezetes tud lenni, de családosként nem választanám, ha nem lenne más kocsim.

Polski sem egy jó kocsi, illetve kevés szempontból jó, de közel sem olyan szar és megbízhatatlan, mint amilyennek beállítja a pórnép. Ellenben szerethetõ és pont az benne a pláne, hogy szinte mindene ellenkezik a mai autóépítési trenddel. A másik, amit nagyon szeretek benne, hogy sosem lesz olyan kommersz az építõk körében, mint egy bogár, vagy 500-as.

tunyi1986

Lajoska #46086:
igaz :D

Lajoska

obrotka gyula #46087:
Én sem úgy gondoltam, de feltételezem, Te is azért vettél Suzukit, mert az adott feladatra az tûnt legalkalmasabbnak.
A Fusionnal sincs semmi baj, vezettem, szinte összenõptt velem, olyan volt, mint egy meghosszabbított végtag, ment, amerre akartam, semmiféle megszokást nem igényelt.

A Polski pedig épp attól jó, hog nem megbízható: ilyennek ismerjük, ilyennek szeretjük.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!