2007.04.27. Péntek

Na, akkor a tegnapi és mai nap együttvéve. Tegnap délután elkezdett játszadozni MiSi, hogy most eldugja az alapjáratát és ha látja, hogy tanácstalan vagyok, akkor magától visszahozza. Ekkor megnéztem, hogy a pillangótengelyen nem laza-e az anya. Úgy tűnt, hogy az, ezért akartam rajta húzni. (ekkor érkezett meg Viandr) Elkezdem húzni, majd a tengely vége a kezemben maradt. Szerencsére tudott nekem szerezni egy másik karbi (ezer köszönet Kispocoknak) és feltettük rá. Tegnap este nem fejeztük be, mert még ma délelőtt hozott Kispocok egy pár alkatrészt ezért ma délelőtt raktuk össze. Valahol falsot szív a jószág, mert van alapjárat, csak nagyon egyenetlen. Elindultam a lehető legrosszabbkor. Szép kis dugóba keveredtem, amit MiSi nem szeretett. Ezt az Erzsébet hídon meg is mutatta. A pesti oldalon, amikor elkezd lejteni a híd fogta magát és leállt. Természetesen a belső sávban voltam, tehát nem volt egyszerű menet onnan kitolni a kocsit úgy, hogy közben ne toljam neki másik autónak. Nagy nehezen sikerült. Köszönet a budapesti vezetőknek, hogy nem dudáltak le. :) (Itt hozzátenném, hogy Pesten egyszer nem dudáltak rám azért, mert szabályos voltam, erre itthon, Győzikeszitiben ledudáltak, mert megálltam egy pirosnál. :@ ) Vártam egy 40 percet, hogy lehűljön. Ezalatt jót beszélgettem egy kőművessel, akinek volt Kispókja csak eladta, mert kicsi volt a családnak. :) Elmondta, hogy merre tudok visszakeveredni a Kerepesi útra. Természetesen arra is hatalma dugó volt, ezért inkább elindultam a Lágymányosi híd fel és a Lurdy háznál fordultam rá a Könyves Kálmán körútra. Itt láttam egy Steyr-Puch-ot és egy felforrt hűtővizű Opel Asconát. Nagy nehezen kijutottam a központból. Ezt megünnepeltünk egy kis pihenéssel. :) Tulajdonképpen innentől már csak dicsérni tudom az autót, hogy hazahozott. 90-100-as utazót bírta végig, sőt, kétszer előztem 120-al. :) Semmi gondja nem volt. Holnap varázsolok alapjáratot és akkor frankó lesz minden. Ja, és elszakadt az egyik váltótartó gumibakom is. AZ is csere.
És mégegyszer ezer köszönet Kispocoknak és Viandrnak, hogy megmentettek. :)    (Ja, és majdnem belémjött oldalról egy szürke Passattal Bodrogi Gyula :) :) )

Kommentek

Lajoska

ÛIsmét alapjárat? Valahonnanmost már tényleg kerítünk egy karbit.

A pesti közlekedéssel kapcsolatban, ott még élnek emberek is, nem mennek át állatba, ha volán mögé ülnek... Gyõr felé (nem írtam el, az õszi találkozóról beszélek) nagyot lepõdtem, amikor egy Mégane-os beengedett maga elé sávváltásnál, mert meg tudta érteni, hogy nem véletlenül megy egymás után két szép kispók. Itt ilyet nem látsz...

Tibee

Lajoska #4103:
Na igen. Amúgy most egy másik karbi van a gépen. Kispocok adott egyet. Holnap síkba csiszolom a bakelittalpnak mind a két oldalát és a karbi talpát. Ha meg kész vagyok, akkor menjek vezérmûláncot cserélni?

Lajoska

Jó lenne, ha le tudnál jönni valamikor, egyedül nem vállalnám be.

Tibee

Lajoska #4108:
Holnap reggel elkezdem a karbimat csinálni, szerintem lagkésõbb 13-14 órára készen leszek. Ha utána lemegyek az jó? Nem nagy munka a vezlánc csere, tehát bõven végzünk vele.

Lajoska

Tibee #4109:
Tökéletes, köszi elõre is!

Törölt felhasználó

hehe amikor csináltuk Geoék pókját ,akkor is kispocok segített nekünk a karbiügyben. Jólnézdmeg azt a karbit, volt már pár embernél segítség gyanánt! :) ))

Tibee

Polski #4113:
Ez a karbi nekem kell. Írok is kispocoknak, hogy megveszem. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!