2010.08.25. Szerda

Na, asszem ez a végszó az eddigi szívásokkal kapcsolatban. Említettem a múltkor azt a vákuumszelepet, ami a kartergázt szellőzteti a szívócsőbe. Na, nem csak a kicsúszás volt a baja, hanem maga a szelep is beszart. Tegnap lementem a Ford Romhányiba érdeklődni, hogy mennyi az annyi, mert Bárdinál nincs, UNIX-ot meg nem szeressük. :) 2785 Ft, és ma reggelre meg is érkezett. Újra szétkaptam az egészet, mindent alaposan elpucoltam, és most már tényleg jónak kell lennie. Örülök, hogy csak ez a kis szar fosta össze magát, nem pedig valami drágább, komolyabb alkatrész. :) Igen, lehet szidni, hogy már 27500 km-es korában vannak nyűgjei, de valamiért nekem pont ez tetszik, hogy nem csak annyi, hogy beleülök és megyek. :) Megszerettem, na. :) Lassan olaj, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő csere, műszaki, meg ami van rajta sérülés, azt még a tél előtt rendbe kell tetetni, nehogy elkezdjen rozsdállni. :)

Kommentek

VIKY-01

Aloha! Miseeke hogy áll? Ha kell valami szólj!!!

Sztancsik Viktor

Tényleg, Misirõl nem is nyilatkoztál a baleset óta.:( :)

Tibee

VIKY-01 #46893:
Sztancsik Viktor #46904:
Hát, a kicsi kocsiról most valami olyanokat kéne írnom, hogy voltam vele túrázni a Mátrában, Bükkben, voltam vele ilyen olyan tavaknál, de egyelõre csak azt tudom írni, hogy motor, lökhárítók, lámpák nélkül pihen a garázsban, és várja, hogy történjen vele valami, ami alatt természetesen a lakatolást, fényezést értem. Volt itthon egy új hátfalam, azt fémtisztára pucoltam és lealapoztam. Ja, meg felpolíroztam a visszapillantót meg az emblémát az orrán, hogy szép legyen. Egyelõre ennyi sajna.

tunyi1986

Tibee #46915:
hát falat drót korongoztad? :) milyen szép meló lehetett :D
Lakatolás mikorra várható?

Buszos Petya

Van valami gyárilag, ami a kartergázból lecsapatja az olajpárát, vagy az úgy megy vissza a szívócsõbe, ahogy van? Én a polskira csináltam ilyen bödönt, és azóta valahogy nem kezdett el olajtól tocsogni a légszûrõ. Az Alfákon meg gyárilag van ilyen kondenzáló szirszar. Szerintem a vákuumszeleped élettartamának is jót tenne egy ilyen cumó...

Tibee

Buszos Petya #46932:
Hát, igazából vicces ez a cumó. Van benne egy kartergázcsõ, ami a szelepfedéltõl megy a légszûrõig, mint a Polskinál, csak ebben van egy szivacs. Ez meg egy másik kartergázcsõ, ami a szívócsõhöz megy közvetlenbe a motorblokk oldalától. Oda van felcsavarozva egy mûanyag doboz, amin van egy gumiágy, és abba megy bele a vákuumszelep. Azt a mûanyag cuccost meg még nem volt merszem leszedni, mert egyrészt szar helyen van, másrészt meg nem tudom mi lehet mögötte. Most egyelõre nem bántom, mert még nem jött elõ az eddigi hülyesége, pedig már kellett volna. Ja, a régit meg majd szétszedem, hogy meglessem, hogy a rugó törhetett-e el, vagy csak elfáradt. Mert a két szelep rugói között egyértelmû különbség volt az erejüket tekintve.
tunyi1986 #46922:
Hát, sokat nem kellett, mert csak felületi rozsda volt rajta. :)

Buszos Petya

Tibee #46948:
Na ez érdekes, Fordék kicsit túlbonyolították ezt a kartergáz-témát, gondolom az emisszió csökkentése végett. A vákuumszelepet mi vezérli?

Tibee

Buszos Petya #46977:
A szívócsõvákuum.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!