Készülünk a szezonra, műszakira

A tél folyamán szép fokozatosan gyűjtögettem az alkatrészeket a Kisautóhoz, hogy tavasszal beépüljenek, és végre végignyomjuk a hobbyautós szezont. Jó meg szép a Fordozás, de na, Kispolskizni egy életérzés. Szóval a felkészítés  egy kompressziómérő készlet vásárlásával kezdődött, ugyanis kíváncsi voltam, hogy mit jelentett kompresszió tekintetében a süllyesztett tetejű dugattyú. Háááát, meg kell hagyni, üzemmeleg motornál, teljesen nyitott fojtószelepnél az 5 bar kicsit vicces volt. Viszont már így is elég jól ment a paripa. Igaz, ehhez hozzátartozik az is, hogy annó használt gyűrűkkel lett összerakva a tesztelés erejéig, hogy fölöslegesen ne kelljen beruházni Peugeot gyűrűkre. Mivel viszont a dolog működik, így vettem két hengerre való Goetze gyűrűszettet a kicsi kocsihoz, továbbá lekaptunk még 1mm-t a hengerfejből, mert a kompresszióarány így lesz a Sanko által ajánlott 1:9,5 közelében. (Ha konkrétan 1:9,46) Ha már szét volt kapva újra becsiszoltam a szelepeket is. Kapott két új NGK gyújtókábelt és két irridiumos NGK gyertyát is. Lesz olajcsere is, 10W-60-as Liqui-Moly olajat kap, plusz egy MANN-Filter olajszűrőt, amiben az a vicces, hogy a Fordéval megegyezik. :) Korábban kapott egy Skoda 110R olajhűtőt is a kocsi, biztos ami biztos alapon. Ha nagyon nem akar bemelegedni az olaj, akkor maximum kikötöm a rendszerből. :) A múltkor nézelődtem a vaterán, hogy mégis mi van Polskihoz. Találtam egy új himbatengelyt, amit jól meg is vettem. Azóta az már összeépült a himbákkal és tartókkal, így már csak a beszerelést várja. Na, a motorról ennyit. :)

Amire még nagyon kíváncsi vagyok, az a fék lesz. Ugyanis a tavalyi nyári talira a fék hibájából nem sikerült lejutni, mert a sok állásban valószínűleg beállt valamelyik munkahenger, de épp csak annyira, hogy a kocsit nem fogta vissza. Annyira viszont igen, hogy felforralja a félfolyadékot és elmenjen a fékhatás. Úgyhogy beruháztam egy kisebb vagyont a fékbe, és egy új márkát próbálok ki. Konkrétan a Brembot. Négy új Brembo dob, két ganritúra fékpofa és 2-2 munkahenger. De ha már ott járok, akkor megy mindenhova új csapágy is, hogy csak a motor morgását hallgassam, ne a kerekekét. :)

Szóval így állunk most, a héten szeretnék végezni vele, hogy fizu után amint lehet, mehessen műszakira a kocsi. Ha pedig megvan, megy még szépítkezni egy picit, hogy a hátfalam ne csak erős, de szép is legyen. :)

Ja, meg egy autósboltban találtam egy új kézifékkart, amit gyorsan meg is vettem, az enyém ugyanis aszonta, hogy csütörtök. :)

Na, mára ennyit, a sebesség legyen veletek! :)
Ilyen e! :)

Kommentek

stomak

10w60-as olaj biztos, hogy kell a polski motorba? Gyertya pontos típusát meg tudod adni? Amúgy ez tényleg megéri az árát?

Tibee

stomak #55363:
Az "ez" alatt mit értesz? :)

A gyertya az NGK BPR6HIX.

Azért döntöttem emellett, mert azért hajlamos a melegedésre, így kérdezősködtem picit, hogy ki mit ajánl, és többen ezt javasolták. Majd kiderül beválik-e. :)

stomak

Köszi az infót. A gyertyára gondoltam. Azért ehhez az olajhoz tényleg nagy igénybevétel kell, főleg ahogy tudom extrém hőmérsékletre van kitalálva. Ezért fura, hogy póckiba is tesz valaki ilyet. :)

Tibee

stomak #55367:
Hááát, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket. :)

Gyertyát még én sem próbáltam, majd kiderül mit mond élesben. Szépnek szép. :D

Hepp Ádám

Sűrítési viszonyszámot hogy kell ilyen pontosan számolni? Illetve hány bart tud 9,5:1 arány mellett? Tárcsaféket egyébként csak a rendőrök miatt nem teszel fel?

Tibee

Hepp Ádám #55369:
A valóságban biztos nem ilyen pontos, csak a számológép szerint. Igazából kiköböltem az égésteret, a dugyattútetőben lévő bemélyedést, és hozzászámoltam a hengerfejtömítés vastagságát.

Egyrészt a kopók miatt, másrészt a kúpos felni miatt. Nem szimpatikus az osztókör módosító. :S

obrotka gyula

Brembo dobról dobsz majd fel képet? Mert 4*98-nál sajna csak csomagol, de nem gyárt. Kúposhoz meg még nem is láttam, igaz nem is kerestem. :)

Tibee

obrotka gyula #55372:
Kerestem rajtuk az emblémát, de nem találtam. Az esély itt is megvan, hogy átcsomagolt cucc, viszont nem néznek ki rosszul. :) Az első pedig kicsit más is. :) Képek jönnek. :)

Andrei

Erről az olajhűtőről mindig Chrisék Bamako előtti szopótúrája jut eszembe. Kíváncsi leszek. Sok sikert.

KG

Jól bevásároltál. Már alig várom, hogy újra lássam élőben a kocsit.
Brembo kúpos dob nekem is új. Majd kíváncsi vagyok, hogy üt-e?

Tibee

Andrei #55375:
Sokat számít az elhelyezés. :)
KG #55377:
Engem is meglepett, hogy létezik, de van. Legalábbis a csomagolása. :) Aztán majd kiderül, hogy jó-e. :)

Lajoska

Fék szép, NGK jó. :)

Hányadik mm-nél is tartasz a hengerfejnél? Vagy már nem is számolod? :)

Tibee

Lajoska #55379:
Kösziköszi! :)

Asszem 4mm. :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!