Archívum: 2014 (3)

Tevékenységtérkép

A robotk*rvaaa...

Na, inkább új posztot írok ápdét helyett. :)

A Kispolskim sikeresen bebizonyította, hogy Kispolskiból van. :) A sztori. A fékek és kerékcsapágyak cseréjét az első tengelyen kezdtem. Minden tök simán ment, hagyta magát a kisautó. Aztán jött a hátulja. Azzal kezdte, hogy miután bemutattam egymásnak a fém fékcsövet és a rajta lévő hollandert egymásnak annó 2009-ben, szerelmük olyannyira beteljesedett azóta, hogy nem akartak egy kicsit sem elszakadni egymástól. Így hát venni kellett azt is. Nem az árával van baj, hanem azzal, hogy hétvégén nem tudtam szerezni, hétköznap pedig munka után már nincs kedvem lemenni szerelni, annyira hulla vagyok. Ezeket a mai napon ki is cseréltem és a fék hirdaulikus köre lezártnak mondható. Kicsréltem a kézifékkart is, mert valami furcsa volt rajta. Elhajlott. :) Érdekes, most már van rögzítő fék is az autón. Az élet apró örömei, ugye? :) Na de a kedvencem az a féltengely volt. Miután megvolt a csapágycsere, bekötöttem a menesztőt, forgatom a kereket, erre valami kattog. Kiderült, hogy a jobbos féltengelyem el van görbülve. Ujjé, pont akkor, amikor már menetkész lenne az autó, szedhetem szét. Mindegy is. Vettem bele egy újat, mert nem akarom ellocsolni a drága hajtóműolajat, meg na. Legyen új, pont. :) Végülis a váltót nem vettem le a kocsiról, csak a kuplungharangot, és helyben cseréltem ki a féltengelyt. Már csak a motor visszarakása várat magára és végre újra kocsikázhatok a pöttöm kocsival. Mondjuk előtte még le kell műszakiztatni. (Vicces lesz gyári kipufogóval menni vele. Még a végén megtetszik, hogy nem ordibál. :) Képek lesznek már tényleg.

http://videa.hu/videok/vicces/narancs-tetves-es-dugo-1-ptXc4LwPkf2X7W52

Olá amigos! :)

Készülünk a szezonra, műszakira

A tél folyamán szép fokozatosan gyűjtögettem az alkatrészeket a Kisautóhoz, hogy tavasszal beépüljenek, és végre végignyomjuk a hobbyautós szezont. Jó meg szép a Fordozás, de na, Kispolskizni egy életérzés. Szóval a felkészítés  egy kompressziómérő készlet vásárlásával kezdődött, ugyanis kíváncsi voltam, hogy mit jelentett kompresszió tekintetében a süllyesztett tetejű dugattyú. Háááát, meg kell hagyni, üzemmeleg motornál, teljesen nyitott fojtószelepnél az 5 bar kicsit vicces volt. Viszont már így is elég jól ment a paripa. Igaz, ehhez hozzátartozik az is, hogy annó használt gyűrűkkel lett összerakva a tesztelés erejéig, hogy fölöslegesen ne kelljen beruházni Peugeot gyűrűkre. Mivel viszont a dolog működik, így vettem két hengerre való Goetze gyűrűszettet a kicsi kocsihoz, továbbá lekaptunk még 1mm-t a hengerfejből, mert a kompresszióarány így lesz a Sanko által ajánlott 1:9,5 közelében. (Ha konkrétan 1:9,46) Ha már szét volt kapva újra becsiszoltam a szelepeket is. Kapott két új NGK gyújtókábelt és két irridiumos NGK gyertyát is. Lesz olajcsere is, 10W-60-as Liqui-Moly olajat kap, plusz egy MANN-Filter olajszűrőt, amiben az a vicces, hogy a Fordéval megegyezik. :) Korábban kapott egy Skoda 110R olajhűtőt is a kocsi, biztos ami biztos alapon. Ha nagyon nem akar bemelegedni az olaj, akkor maximum kikötöm a rendszerből. :) A múltkor nézelődtem a vaterán, hogy mégis mi van Polskihoz. Találtam egy új himbatengelyt, amit jól meg is vettem. Azóta az már összeépült a himbákkal és tartókkal, így már csak a beszerelést várja. Na, a motorról ennyit. :)

Amire még nagyon kíváncsi vagyok, az a fék lesz. Ugyanis a tavalyi nyári talira a fék hibájából nem sikerült lejutni, mert a sok állásban valószínűleg beállt valamelyik munkahenger, de épp csak annyira, hogy a kocsit nem fogta vissza. Annyira viszont igen, hogy felforralja a félfolyadékot és elmenjen a fékhatás. Úgyhogy beruháztam egy kisebb vagyont a fékbe, és egy új márkát próbálok ki. Konkrétan a Brembot. Négy új Brembo dob, két ganritúra fékpofa és 2-2 munkahenger. De ha már ott járok, akkor megy mindenhova új csapágy is, hogy csak a motor morgását hallgassam, ne a kerekekét. :)

Szóval így állunk most, a héten szeretnék végezni vele, hogy fizu után amint lehet, mehessen műszakira a kocsi. Ha pedig megvan, megy még szépítkezni egy picit, hogy a hátfalam ne csak erős, de szép is legyen. :)

Ja, meg egy autósboltban találtam egy új kézifékkart, amit gyorsan meg is vettem, az enyém ugyanis aszonta, hogy csütörtök. :)

Na, mára ennyit, a sebesség legyen veletek! :)