2008.12.31. Szerda

Hááát, várni akartam ezzel a bejegyzéssel addig, amíg az autó nincs leszórógittelve, de így, hogy itt az év vége, úgyis kell "leltárt" írnom. :) Szóval akkor először az újdonságok. :) Volt ugye karácsony. Találtam a fa alatt egy bazinagy borítékot, melyben egy Kispolskit találtam részletekben. :D Igen, a 11 oldalas formációról vagyon szó. Lajoska nem gyengén kitalálta a dolgot. Átszerkesztette az egészet olyanra, amilyen az autóm lesz majd egyszer. Háááát, nem hittem, hogy ekkora meló összerakni. 3 napomba telt. :D Ezúton is nagyon köszönöm. :) Aztán kaptam karácsonyra még láthatósági mellényt, EÜ csomagot meg egy forrasztó pisztolyt, amire már régóta szükségem volt, mert eddig mindig csak kölcsön kéregettem. :) Aztán tegnap csomagot hozott a posta. Jó volt arra ébredni, hogy ott van a fejemtől kb 50 centire egy doboz, mely olyan dolgokat tartalmazott, amire nem is számítottam, hogy egyszer sikerül ilyet szerezni. Igen, feszítős kédergumikról van szó. :D Azóta is virul a fejem. Ezekért is a köszönet Lajoskát illeti. :D Aztán, hogy ezeket sikerült megszerezni, felkukkantottam a vaterára, hátha van valami feszítőféleség eladósorba. ÉS VOLT! :D Igen, volt, mert már nincs, mivel épp felém tart ez is. :) Aztán ma még kitaláltam, hogy nekem nem tetszik, hogy a pillangóablakoknak, a lehúzható ablakok vezető sínje csillogna. Igen, csillogna, mert a polír kihozta a hibákat rajta. :( Szóval leskelődtem a neten öreg Kispolskikról képeket, és kiderült, hogy az gyárilag sem volt polírozott. Több se kellett, nekiestem finom csiszolópapírral és felcsiszoltam. Így sokkal jobban tetszik. :) Ennyit az új eseményekről.

Leltár:
Hát, nem semmi év volt ez a 2008-as. Januárban elkerült az autó a lakatoshoz, életemben először voltam Téli talin, ami nagyon jól sikerült, közben fokozatosan gyűjtögettem az alkatrészeket az autóhoz, így utólag visszagondolva, rengeteg dolgot sikerült összeszedni. :) Megjártam a Tavaszi talit is, ott is nagyon jól éreztem magam. :) Közben elkezdődött a lakatolós móka is. Nagyon szépen dolgozik a mester, ennek örülök is nem kicsit. :) Szóval az eleje, alja, és részben a hátulja is megújult az autónak, ezáltal már rá se lehet ismerni. Aki megmondja róla, hogy eredetileg '88-as, az már tud valamit. :D Voltunk Nyári talin is, ez is hihetetlen jó volt saját autó nélkül is. :) Igaz, a tájékozódási versenyt megint nem sikerült normálisan befejezni, úgyhogy jövőre a cél az, hogy szintidőn belül, az összes feledatot megcsinálva (akár rosszul is :D ) beérjünk. :) A Keleti-, és az Őszi talit sajnos ki kellett hagynom, mert a pénzt inkább az autóra fordítottam. Közben folyamatosan halad az is. :)
Hogy a Ladáról se feledkezzek meg, Őt is elkezdtem kicsit szétszedni, hogy mégis legyen valami képem az állapotáról. Szerencsére nem olyan vészes, mint amilyennek kinéz, úgyhogy a Polos után nem sokkal Ő lesz a következő áldozatom. Jaaa, meg év közben hozzám került egy Babetta 207-500-as. Nagyon jó kis jószág, bárhol elmegy, bárhova elvisz (nem crossozni járok vele még mindig, csak simán eredi földutakon, amik időnkét sárosak :D ), igaz eleinte nem nagyon akarta az igazat. :D

Szóval jó kis év volt ez a 2008-as, remélem legalább ilyen izgalmas lesz a 2009-es is. :)
Szóval, BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Kommentek

VIKY-01

Halllihóóó!

Aztamindenit! Nem semmi, hogy összeraktad a papír makettet... Gratula hozzá!!!! :) Jó kis türelemjáték lehetett... :D :D :D
A krómfeszítõs kédergumihoz meg külön gratula!!! Nekem is rá van állítva 3 Polskis és 2 "civil" emberke, hátha összejön. Sokan azt mondják, hogy lehetetlen már ilyet szerezni. De ahogy látom, hogy van azért, akinek összejön, akkor mindíg vigyorgok, hogy "- Ugye, hogy ha nehezen is, de van még?!!!!" E nélkûl nem igazi kúpos a kúpos!
Én is visszakanyarodtam az eredeti elképzeléshez (akik nem értenek vele egyet, bocsi) kúpos lesz Gerzsikém. Szal most kúpos futómû garnitúra után vadászok. :)
Már csak egy jó festõt kellene szereznem Miskolcon (vagy környékén), akire nyugodt szívvel rábízhatom a festést.
A pillangó ablak is külön dicséretet érdemel, nagyon tuti lett. A munkádon felbuzdulva januárban én is nekiesek az enyémnek! :D
Jövõre meg reméljük, hogy mindkettõnknek elkészül a visszafele alakítás! :)

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!!!!!

Tibee

VIKY-01 #27377:
Hááj!

Köszi! :) Idõnként (jó Polskihoz híven :D ) jól felidegelt, de amikor elkészült, akkor megérte. :) Volt egy nap, amikor hajnali fél 3-ig csináltam, csak inkább abbahagytam, nehogy a fáradtság miatt elrontsam. :) Feszítõs cuccnak még most is baromira örülök. Itt vigyorog felszerelve a szélvédõre benn a szobában. :) Kúposítást támogatom. ;) Ha valamilyen alkatrész esetleg sürgõsen kell, és tudok benne segíteni, akkor természetesen segítek. Na, ezt jól megaszontam. :D Autóhoz szurkolok, hogy mihamarabb elkészüljön, báár, szerintem nem az idõ az igazán fontos. Végül is eleinte azt akartam, hogy minél hamarabb elkészüljön, de így, hogy már lassan egy éve nincs itthon, az idõ már nem is számít, annak ellenére, hogy már nagyon mennék vele. :) Jaaa, és NEKED IS BOLDOG ÚJ ÉVET! :D

Lajoska

Na bumm, megvan, mit felejtettem el. Alufóliát is akartam tenni a csomagba, hogy a "krómlökõs" igazán csillogjon... de amint látom, a szélvédõt sem tetted be :)

Nem volt forrasztód? Bumm. Elõbb is mondhattad volna. Az a szemüveg meg nem azért van ám, hogyvigyorogjonb Rá a polcról, tessék használni. :)

BUKÉ!

Tibee

Lajoska #27381:
Nem tettem bele, mert féltem, hogy szétnyomja az oszlopoknál. :) Tudom, szemünek örülök, így már jobban merek majd flexelni. :D :D :D

Lajoska

Tibee #27382:
Használati utasításképp még annyit, hogy kisgyermek kezébe nem nagyon ajánljuk, mert a kisBenõ is top-chop lett Zsófi kezei alatt.

Tibee

Lajoska #27384:
VIgyázva van rá. :D

Lajoska

VIKY-01 #27377:
Mpost már négy.
Tényleg, Gyulával üzentem Neked, hogy nézz fel a 126.hu hirdetései közé, Sanyinak van eladó krómlökete.

Siffi

Boldog Új Évet! :)
Jó lett a papír polski :P

VIKY-01

Lajoska #27386:
Sajna már nincs... :( lecsúsztam róla, viszont az eredeti sûrûrácsos motortértetõ az enyimé lett! :D Ennek viszont iszonyatosan örülök! :D :D :D Van hozá origi "126p" fém-króm felirat is! Ütõs lesz! :P
Folyamatosan sasolom a 126 hirdetéseit, naponta legalább 2x. A króm lökõst (karácsony miatt) elszalasztottam. De sebaj, majd lesz nekem is! ;) Tényleg, ha krómfeszítõs kédert látsz eladót valahol, akkor légyszíves gondolj rám, mert arra szükségem lenne! (Emil: pazmandihu@freemail.hu) Elõre is köszi!!!!

Tibee #27378:
Nagyon szépen köszönöm, hogy felajánlottad a segítségedet!!! A legtöbb segítség szerintem valószínû hogy a kiviteli-tanácsadás lesz elõreláthatólag... :P :D

Tibee

VIKY-01 #27396:
Majd én is figyelek, és ha látok valami érdekeset, akkor szólok. :) A sokrácsos az milyen fajta volt? A réfimerevítõs, vagy már az "újabb" típusú merevítõ van benne? Az enyém az egy új és egy sokrácsos hibrid. :D

Lajoska

VIKY-01 #27396:
Oké, most már Tibee autója kezd teljessé válni, ha látok valami oldtimer alkatrészt, szólok Emilnek. :)
Gratula a sokrácsoshoz, krómlökõt és kédert majd kerítünk.

Tibee

Lajoska #27408:
Siffi #27389:
Most jut eszembe. Nekem van itthon 3 garnitúra. Abból kettõt megtartok, mert egy a kocsira, plusz egy tartalékba, ha a "maradék" egy tetszik, akkor már nem is nagyon kell keresgélni. :)

Lajoska

Tibee #27411:
Igaz, bár ha a "maradék egy" olyan csudaszép lenne, akkor nem lenne még kettõ. :) S
zerintem Viky valami olyasmi állapotúra gondol, mint a Te legutóbbi garnitúrád - legalábbis a múltkor azt említette, hogy a Polimpexes verziót sem tartja kizártnak.

VIKY-01

Lajoska #27419:
Ez így van, csak sajna drágállom a 15.000 pénzt egy darabért. :S Meg amiket hallottam, hogy jó cuccaik vannak, de csak azoknak, akik nem sietnek az átalakítással, mivel sokára jön meg a cucc. Legalább is az ilyen nagyobbak. Szóval most vadászok jó állapotú használtra. :)

Tibee #27401:
Uhh.. hogy milyen merevítõ van benne??? :O Azt nem tudom :( De amint elhozom Sanyitól, lefényképezem. Remélem addigra lesz még 1-2 új cucc, amit feltehetek és lehet blogolni róluk. :P Már 2 doboz kispolák cuccom van Gerzsonhoz. De már ezeket is kezdem kinõni. :D :D :D Kéne' egy garázs! :P

Lajoska

VIKY-01 #27422: Nem lesz az olyan drága.
Tibee-nek 8000-ért lõttünk a búcsúban egy pár tényleg szép darabot, szerintem ha egyszer találtunk, másodszorra is sikerülni fog, lehetetlen nem létezik. :)

A garázs tényleg jó dolog lenne, sajna nekem sincs.
Ezért lesz nekem szép mûvelet az autófelújítás. Momentán még az udvarba sem tudom bevinni, szép móka lesz egy frissen lakatolt, fényezett kasztnit az út szélén kispolskivá varázsolni.

Tibee

Lajoska #27419:
Persze, értem én, csak ha nagyon nincs más, akkor azokkal is lehet kezdeni valamit. :)
VIKY-01 #27422:
Na igen. A mi garázsunk az elég nagy, de már mindenhol Kispolski cuccok vannak, de annyi, hogy már a szobám is tele van velük. Ágy alja, szekrény teteje, polcok, íróasztal "ésatöbbiésatöbbi". :D
Lajoska #27423:
Ha addig nem találunk jobb ötletet, akkor akár a mi garázsunkban is össze lehet rakni, de biztos lesz valamerre valami garázsféleség. Max építünk egy mobilgarázst. :)

Lajoska

Tibee #27425:
/3: Nem, Nálatok igazán nem akarok bepofátlankodni a garázsba.

Tibee

Lajoska #27430:
Okés. Addigra majdcsak kitalálunk valamit.

Lajoska

Tibee #27432:
Bérelek egy sátrat. :)

VIKY-01

Gerzson most tudjátok hol áll? :D :D :D Egy bútorboltban dolgozom... és a raktárában letakarva... :D
Gondoltam már rá, hogy ott kéne szétszedni + összepakolni, de legalább a mostani 3szorosát foglalná el helyileg. A szüleimnél van egy nagy 2állásos garázs, szerelõáknával, meg amit akarsz, csak ezzel meg 1 a bibi, hogy az Nyíregyháza mellett van, Gerzsike meg (én is) Miskolcon. :) Nyiregyen nincs jó fényezõ-festõ, de van jó autószerelõ fullos garázzsal (faterom).
Miskolcon meg van 2-3 jó festõ is, akiknek már láttam a munkáját. Gondoltunk már az ide-oda furikázásra, de "nemgyerebe" ez a módszer, macera, meg sérülés veszélyes.
Szóval most itt Miskolcon keresek garázst. Ami olcsó, aknás, és megbízható tulajdonosa is van. :O
Kíváncsi leszek, hogy találok-e ilyet... :D

Plósz Gyula

VIKY-01 #27465:
Mért?nem elfér ott??Én mondtam neked hogy csináljunk olyan képet hogy beállitjuk a pokit a franciágyak mellé meg a szekrényhez és olyan lenne mintha egy szobában állna :D
szerintem kurvára beadná ;)

Buszos Petya

VIKY-01 #27465: A szétszedés-lakatolás-fényezés-összerakásnevû játékot elég nehéz szállítás nélkül megoldani. Egy-két trélerezés simán belefér. :D

Lajoska

VIKY-01 #27465:
Jó, Nálad ez könnyebb, de én egy zenesuliban dolgozom (vagy valami hasonlót csinálok), és elég meredek lenne betolni a hangversenyterembe az orgona elé, hogy márpedig most autót építek...

VIKY-01

Plósz Gyula #27471:
Naja... :D Még a végén Gerzsont akarná mindenki megvenni a bútorok helyett!!! :D

Buszos Petya #27479:
Persze, tudom, hogy lesz trélerezés, de nem mindegy, hogy 2×5km, vagy 2×120km... :S :)
Valószínû amúgy, hogy Miskolciában lesz minden és apukám jön majd ide.

Lajoska #27529:
Eeeeez jó! :D A diákok segítenének szétszedni + összepakolni a kiskocsit!!! ;) Nekem is folyamatosan ajálnkoznak a kolegák, persze egy téli csapatásért cserébe... :O
Bár a jelenlévõk közt is volt már, aki folyamatosan csapatni akarta Gerzsikémet... ;) :D

Lajoska

VIKY-01 #27531:
Van egy-két bibi.
Ez nem mûszaki suli, hanem zene- és mûvészeti iskola. Itt van, aki megfúj bizonyos csöveket, van, aki mindent csak üt, meg olyan is, aki húz-von-bõget. Na, abból minden lesz, csak nem autó. Legjobban talán a festõ- és rajzszakosokat tudnám igénybe venni, vagy az irodánkat, ahol mindenhez tudunk szponzort szerezni :)

VIKY-01

Lajoska #27538:
Hehe... :D Ez jó!!! :D :D :D

VIKY-01

Ezt nézd Tibee!!!!

http://www.vatera.hu/polski_fiat_126_kis_polski_kb_1_10_15_ritkasag_118975000.html

Tibee

VIKY-01 #27659:
Asszem beszarok. :D :D :D :D :D Amúgy van egy kis hiba rajta. :D Rossz helyen van a tank, ezért a fûtéscsõ is máshol van rajta. :)

KeMa

Tibee #27660: nekem a kipufogódob se jön be :)

Tibee

KeMa #27667:
Báááz, azt nem is figyeltem. :D

Lajoska

Néztem én is, de fordítva van a színe. Ezt tetõre kellene b...ni, hogy Misi legyen. Különben már leütöttem volna.

(ui.: a kipontozott szó a "borítani". Ha Ön másra gondolt, no comment...)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!